Economische Zaken: 6.500 extra kredieten mogelijk voor MKB

Het ministerie van Economische Zaken maakt 6.500 extra kredieten mogelijk voor MKB-ondernemers. Met behulp van een garantstelling van 80% door Economische Zaken kan de Europese Investeringsbank een lening verstrekken van 100 miljoen euro aan Qredits Microfinanciering Nederland. De lening is voortgekomen uit een bemiddeling tussen het ministerie van Economische Zaken en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dankzij de lening is het mogelijk dat 1.200 MKB-bedrijven een krediet tot €250.000,- krijgen. Hiernaast zullen 5.300 ondernemers een microkrediet tot €50.000,- ontvangen. Vanuit Qredits kunnen de bedrijven ook coaching en online hulpmiddelen krijgen.

Qredits

Qredits is een toonaangevende microfinanciering-instantie en de eerste in Europa die een dergelijk grote lening krijgt van de Europese Investeringsbank. Sinds hun oprichting in 2009 hebben zij inmiddels ongeveer 7000 ondernemers gefinancierd voor een totaalbedrag van 130 miljoen euro. Samen hebben deze ondernemers op de Nederlandse markt voor 10.000 banen gezorgd.