Minder MKB-ondernemers vragen bijstand aan

Het gaat steeds beter met de MKB-bedrijven. Steeds minder MKB’ers vragen bijstand aan, zeker in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aantal bijstandsaanvragen is vergeleken met vorig jaar wel 30 procent gedaald naar plusminus 1.750. Het MKB is zich ‘razendsnel aan het herstellen”, zo zegt het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), ook lijkt dit erop dat er de komende maanden minder faillissementen te verwachten zijn.

Toenemend vertrouwen

Na het begin van de crisis in 2008 verdrievoudigde in de eerste jaren het aantal bijstandsaanvragen vanuit MKB-bedrijven. Sinds 2008 zien we (gelukkig) dat dit aantal aan het dalen is, waarbij we vorig jaar voor het eerst weer onder het niveau van voor de crisis belandden. Dat we nu in 2016 nog steeds van een dalende trend mogen spreken komt mede door het toenemende vertrouwen van ondernemers.