Omzet detailhandel gestegen

In oktober heeft de detailhandel 5,4 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder. Dat is de hoogste groei die gemeten is dit jaar. De foodsector en de non-foodsector hebben een hogere omzet gerealiseerd.

Non-foodsector

Het statistiekbureau stelt dat de omzet met 6,9 procent groeide bij de winkels in de non-foodsector. Met name de omzet van kledingwinkels groeide aanzienlijk. In september kromp de omzet van kledingwinkels fors door het relatief warme weer. Winkels in keukens, vloeren en doe-het-zelfartikelen hebben 8,3 procent meer omgezet. Drogisterijen en parfumerieƫn hebben ook een groei in omzet doorgemaakt.

Supermarkten

De winkels in voedings- en genotsmiddelen realiseerden een omzetstijging van 2,4 procent in oktober. De groei is toe te schrijven aan de supermarkten, daar was de omzet 2,9 procent hoger.

Online

In oktober is de online omzet gegroeid met 19,2 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Bij de webwinkels wordt er 23,7 procent meer omgezet. De online omzet van winkels, waarvan de nevenactiviteit de verkoop via het internet is, is met iets meer dan 14 procent gegroeid.