Opnieuw meer mensen op zoek naar een baan.

Het CBS heeft deze week cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat in het tweede kwartaal van 2017 ruim 1,3 miljoen mensen op zoek waren naar werk, of meer uren wilden werken. Onder deze groep vallen mensen die helemaal geen baan hadden en daarnaar op zoek waren, mensen die geen betaalde baan hadden en daarnaar op zoek waren en mensen met een parttimebaan die meer uren wilden werken. Alle groepen waren direct beschikbaar voor de nieuwe baan of meer uren. Het CBS noemt deze groep mensen ook wel het ‘onbenut arbeidspotentieel’.

Het onbenut arbeidspotentieel is wel al geruime tijd, sinds 2015, aan het dalen. Zowel het werkloze arbeidspotentieel als het onbenut arbeidspotentieel met werk, is afgenomen. Deze groep bestaat onder andere uit parttimemedewerkers die meer uren wilden werken. Deze groep bestond in het tweede kwartaal nog uit slechts 460.000 mensen. In deze groep geven vooral jongeren aan dat zij meer willen werken dan zij op dit moment doen.

Het bedrijfsleven kan hier voordelen uit halen. Doordat meer mensen op zoek zijn naar een baan of een baan met meer uren, wordt het makkelijker om personeelstekorten aan te vullen. Meerdere branches hebben hier de afgelopen tijd last van gehad. Het kan voordelig zijn om deze mensen via een payrolldienstverlener aan te nemen. Zo kan een werkgever langere tijd flexibele contracten aanbieden én loopt deze geen werkgeversrisico’s. Zo wordt het aannemen van van nieuw personeel nóg makkelijker.